ONLINE KAZINO IGRE, BLACKJACK, RULET, STRATEGIJE I SAVETI ...

EN_JPC_1600 free_Multi 20570Hendikep klađenje – što, kako i zašto?

Klađenje s hendikepom se koristi u svim sportovima u kojima se igra na poene, košarci, nogometu, rukometu, tenisu i slično. Svaka kladionica u svojoj ponudi ima razne vrste hendikepa, uglavnom azijski hendikep.

Što je Henidkep klađenje?
Kladionica koristi hendikep da bi jedan sportski događaj koji ima svog favorita i underdoga pretvorila u jedan događaj s omjerom 50-50, dodavajući pozitivne I negativne linije poena.

Za najbolji opis te situacije u kladionici, prikazati cemo vam to primjerom:
Cedevita igra s Cibonom meč u kojem je Cedevita postavljena kao favorit s kvotom 1.35 dok je Cibona postavljena kao underdog s kvotom od 2.70. Da bi dobili ujednačenu okladu, dakle 50-50 okladu, kladionica vam daje opciju klađenja na taj meč s hendikepom I to u tome slučaju izgleda ovako:
Cedevita(-6.5) @ 1.85*
Cibona(+6.5) @ 1.85*
*kvote na henikep klađenje razlikuju se od kladionice do kladionice, što Kladionica ima manju profitnu marginu, veća je finalna kvota za igrača
Dakle, ako ste odigrali prvu okladu, Cedevita(-6.5), odigrali ste da Cedevita dobija utakmicu sa 7 ili više razlike, i vaša je oklada dobitna ako se ti uvijeti ostvare. Ako ste odigrali drug okladu, Cibona(+6.5), odigrali ste da Cibona neće izgubiti s više od 6 razlike, dakle, svi porazi Cibone manji od 7 poena, i svakak pobjeda Cibona, ovu okladu čine dobitnom.
Isto tako je i u nogometu, tenisu i svim ostalim sportovima gdje se rezulatat bilježi.

Zašto izabrati hendikep oklade Od svih kladioničkih oklada, hendikep je najisplativiji za igrača. Opet, uzimamo gore navedeni prijmer u kojem kladionica favorizira Cedevitu za 6.5 poena. Uvjereni ste u visoku pobjedu Cedevite, a kvota je samo 1.35 na čistu pobjedu. U tome slučaju izaberete hednikep od 6.5 poena u korist Cedevite i sa svakom pobjedom Cedevite višom od 6 razlike, ostvarili ste dobitak, i to po 1.85 tečaju. Isto se odnosi ako mislite da je Cedevita precjenjena od strane kladionica, pa odigrate Cibona +6.5 poena. Smanjili ste osobni rizik u okladi na Cibona za 6.5 poena, što znači da je vaša oklada na Cibonu dobitna, čak i ako ostvare poraz, sve dok je poraz manji od 7 poena. U globalu, hendikep klađenje svaku okladu pretvara u 50-50 okladu, i kladionica vam daje 50-50 kvotu na tu okladu. Svakako se isplati iskušati.